Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

KOEN WALET WINT SCHERMTOERNOOI IN PURMEREND

Zondag 24 november 2013 werd in Purmerend het 24ste Internationaal Waterland Jeugd Toernooi gehouden.

Onze vereniging was met 6 schermers aanwezig, Thomas Dijkstra, David Jackman, Fynn Kowalczyk, Olle-Olaf Meijer, Djairo Mulder en Koen Walet.

Koen, Thomas  en David schermden in de leeftijdscategorie kuikens. Olle-Olaf en Fynn deden mee in de categorie Benjamins en Djairo schermde mee in de categorie pupillen, allen op het wapen floret.

Voor David was het zijn eerste wedstrijd. Hij heeft heel erg goed staan schermen en werd uiteindelijk 7de, een mooie prestatie.

Thomas heeft ook op deze dag weer goed gepresteerd. Uiteindelijk moest hij om de derde plaats schermen tegen Cas Prillevitz, helaas verloor hij deze partij met 10-6 zodat hij als vierde eindigde op dit toernooi.

Koen was de grote overwinnaar in deze leeftijdscategorie, super geschermd en goed zijn hoofd erbij gehouden. Hij heeft heel overtuigend gewonnen van Cas Prillevitz (SCA) met 10-5. Hierna moest er geschermd worden om de eerste plaats, Koen moest het nu opnemen tegen Suhayl Nawar (SCA), deze partij won hij glansrijk met 10-6 zodat hij er met de 1ste  plaats vandoor ging.

Gefeliciteerd met deze mooie overwinning Koen!

Fynn en Olle-Olaf (ook zijn allereerste toernooi) kwamen helaas net iets te kort in het sterke deelnemersveld van hun leeftijdscategorie. Ze hebben allebei met veel overgave staan schermen. In de eerste ronde heeft Fynn vier van de vijf partijen gewonnen en hij stond nu 8e op het tableau. Zijn volgende partij was tegen Thomas Kendjian van RANA. Deze verloor hij met 10-4 waardoor hij toch een mooie  11e plaats in de wacht sleepte.

Olle-Olaf won in de eerste ronde één van de vijf partijen. De volgende partij was tegen Elise Bik Butin (Beau Geste), maar deze partij verloor hij nipt met 10-8 waardoor hij als 20ste eindigde.

Djairo had ook een heel zwaar deelnemersveld. Hij is eerstejaars pupil en dan valt het niet mee om tegen de soms fysiek grotere en sterkere jongens uit te moeten komen. Hij heeft 2 partijen gewonnen in de eerste ronde. Zijn laatste partij tegen Dieter de Waal (Holland Schermen) verloor hij, waardoor hij op een toch  heel mooie 17e plaats eindigde.