Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

GIJS WINT GOUD OP WAPEN VAN VLAGTWEDDE!

Het wapen van Vlagtwedde is een groot internationaal toernooi dat dit jaar voor de 43ste keer werd georganiseerd door Schermvereniging Ter Apel. Twee dagen lang is de sporthal in Ter Apel het domein van de floretschermers. Dit jaar waren er ongeveer 150 floretschermers van verschillende nationaliteiten. Het is één van de grootste Internationale toernooien in Nederland voor elke leeftijdscategorie.

Zaterdag 1 november waren voor Tréville Gijs Reurekas en Koen Walet in de leeftijdscategorie Benjamins aanwezig. In de voorrondes hebben ze beiden erg goed staan schermen. Gijs is 2e jaars Benjamin en won de beide voorrondes en stond als 1ste op het tableau. Koen moest als eerstejaars Benjamin nog even wennen maar bereikte toch een mooie 9e plaats op het tableau na de voorrondes. In de eliminatieronde verloor Koen helaas nipt met 10-8 zodat hij als 9e dit toernooi zou afsluiten. Gijs won alle eliminaties door goed schermen en tactiek. In de finale kwam Gijs uit tegen Suhayl Nawar, dit werd een heel erg spannende partij. Gijs won deze zinderende finale met 10-9. Hij mocht het prachtige beeldje dat hoort bij de 1ste plaats in ontvangst nemen, gefeliciteerd Gijs, heel goed geschermd en vooral het hoofdje er goed bijgehouden! De 2e plaats was voor Suhayl Nawar van SCA en een gedeelde 3e plaats was voor twee Deense jongens van Trekanten uit Kopenhagen.

Zondag 2 november waren Max Dezanet en Olle-Olaf Meijer in de categorie Pupillen aan de beurt. Beiden kwamen de voorrondes goed door. In de eerste eliminatie kwam Olle-Olaf een oud clubgenoot (Fynn Kowalczyk) tegen maar hij was niet van plan om deze partij zomaar weg te geven! Hij was erg vastberaden om deze partij te winnen, heel goed en tactisch geschermd. Olle-Olaf won deze partij met 11-10! De partij hierna heeft hij helaas verloren zodat hij als 16e eindigde, Max eindigde als 20e.